Gazdaság

Beleállhat a csatába a NAV elnöke

Portfolio
Még idén elmozdíthatják pozícióikból a Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőket -értesült a Figyelő. Vida Ildikóról, a NAV elnökéről ugyanakkor úgy tudják, "beleáll a csatába", és nem adja be lemondását. A lap úgy tudja: a személyi változásokat szervezeti átalakítások is követhetik, és azok elsősorban az uniós támogatások elosztásában, felhasználásában részt vevő háttérintézményeket érinthetik.

Személycserék

Ahogyan arról a Népszabadság is nemrég beszámolt, Vida Ildikó NAV-elnök lehet az elsők között, akit a miniszterelnök lemondat, ám a hetilap úgy tudja, a teljes Simicska-körnek mennie kell. A lap információi szerint Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek igazgatója és Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója is távozásra kényszerülhet posztjáról.

A Figyelő forrásai szerint ugyanakkor a NAV-elnök "beleáll a csatába", és nem mond le. Ehelyett kivárja, a kormány mit lép az általa javasolt adóhatósági életpályamodell és az új, emelt bérezéssel kapcsolatos javaslatára. Ugyanis különösen nagy feszültséget okoz a NAV-nál, hogy míg a fegyveres testületeknél nyártól jelentősen emelkednek a bérek, addig a bűnügyi területen dolgozó adóhatósági dolgozóké nem. A Figyelő forrása szerint akár e kapcsán is meg lehetne sürgetni a NAV elnökének bukását, azzal, hogy a kormány szándékosan figyelmen kívül hagyja a javaslatait.

Szervezeti átalakításokkal

A személyi változtatásokat szervezeti átalakításokkal is összekötné a kormányfő - írja a lap. Ez a Nemzetgazdasági Minisztérium egyes államtitkárságait is érinthetné, de úgy tudják, a tárcánál jelenleg nem készülnek ilyesmire. Ha mégis sor kerülne ilyesmire, az elsősorban az NGM háttérintézményeit érintheti - írják.

A Figyelő úgy tudja, a NAV vezetése sincs tisztában egyelőre azzal, hogy milyen változásokra számíthatnak, a háttérintézményeknél pedig szintúgy. A hetilap tudomása szerint ugyanakkor elsősorban az uniós támogatások elosztásában, felhasználásában részt vevő szervezetek kerülnek majd átalakításra. Az NGM alá tartoznak például a területi regionális fejlesztési ügynökségek és az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság is.
kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
fortepan_84587-cimlap
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kinai elnok