Gazdaság

Beleállhat a csatába a NAV elnöke

Portfolio
Még idén elmozdíthatják pozícióikból a Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőket -értesült a Figyelő. Vida Ildikóról, a NAV elnökéről ugyanakkor úgy tudják, "beleáll a csatába", és nem adja be lemondását. A lap úgy tudja: a személyi változásokat szervezeti átalakítások is követhetik, és azok elsősorban az uniós támogatások elosztásában, felhasználásában részt vevő háttérintézményeket érinthetik.

Személycserék

Ahogyan arról a Népszabadság is nemrég beszámolt, Vida Ildikó NAV-elnök lehet az elsők között, akit a miniszterelnök lemondat, ám a hetilap úgy tudja, a teljes Simicska-körnek mennie kell. A lap információi szerint Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek igazgatója és Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója is távozásra kényszerülhet posztjáról.

A Figyelő forrásai szerint ugyanakkor a NAV-elnök "beleáll a csatába", és nem mond le. Ehelyett kivárja, a kormány mit lép az általa javasolt adóhatósági életpályamodell és az új, emelt bérezéssel kapcsolatos javaslatára. Ugyanis különösen nagy feszültséget okoz a NAV-nál, hogy míg a fegyveres testületeknél nyártól jelentősen emelkednek a bérek, addig a bűnügyi területen dolgozó adóhatósági dolgozóké nem. A Figyelő forrása szerint akár e kapcsán is meg lehetne sürgetni a NAV elnökének bukását, azzal, hogy a kormány szándékosan figyelmen kívül hagyja a javaslatait.

Szervezeti átalakításokkal

A személyi változtatásokat szervezeti átalakításokkal is összekötné a kormányfő - írja a lap. Ez a Nemzetgazdasági Minisztérium egyes államtitkárságait is érinthetné, de úgy tudják, a tárcánál jelenleg nem készülnek ilyesmire. Ha mégis sor kerülne ilyesmire, az elsősorban az NGM háttérintézményeit érintheti - írják.

A Figyelő úgy tudja, a NAV vezetése sincs tisztában egyelőre azzal, hogy milyen változásokra számíthatnak, a háttérintézményeknél pedig szintúgy. A hetilap tudomása szerint ugyanakkor elsősorban az uniós támogatások elosztásában, felhasználásában részt vevő szervezetek kerülnek majd átalakításra. Az NGM alá tartoznak például a területi regionális fejlesztési ügynökségek és az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság is.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
donaldtrump