Előfizetői tartalom

Kisebb mínusz a költségvetésben (korr.)

Portfolio
Cikkünk korábbi állításával szemben nem többletes, hanem deficites lett az államháztartás központi alrendszerének egyenlege áprilisban. 73 milliárdos hiány jött össze az év negyedik hónapjában úgy, hogy bizonyos áprilisi kiadásokat a kormány már április végén kifizetett a május elejei hosszú hétvége miatt. A minisztérium hangsúlyozza, hogy továbbra is kedvezően alakul az államháztartás helyzete.

Ez történt áprilisbanÁprilisban 73 milliárd forintos hiánnyal zárt a költségvetés. Ez a korábbi évekkel összevetve nem kiugró adat, ám a minisztérium tájékoztatásából az is kiderült, hogy előrehozott kiadási tétel is terhelte az áprilisi büdzsét.A hiány értékelésekor fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a május eleji munkaszüneti napok miatt már április végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés