Előfizetői tartalom

Kovács: a 700 milliárdos megszorítás teljesíthetetlen

MTI
|
Portfolio
Teljesíthetetlen és káros követelménynek nevezte a Költségvetési Tanács (KT) elnöke az adósságszabály jelenlegi képlet szerinti betartását, amely szavai szerint túlzott növekedési áldozattal járna. Kovács Árpád az M1 aktuális csatornán vasárnap este hangsúlyozta, hogy az államadósság aránya az uniós normáknak, valamint az alaptörvénynek megfelelően csökken jövőre.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat tervezetéhez készített KT-vélemény alapján az elnök elmondta azt is, hogy a realitásokkal összhangba kell hozni a képletet, és erre meg is van a fogadókészség a kormány részéről. Ahogyan arról pénteki cikkünkben beszámoltunk, a Költségvetési Tanács a 2016-os költségvetéshez csatolt véleményében az idén január elsején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés