Előfizetői tartalom

A britek hagyják békén a bevándorlóinkat!

Portfolio
"Nem szeretjük, ha a magyar munkásokat bevándorlóknak nevezik, ők uniós polgárok, akiknek joguk van más uniós országokban dolgozni" - jelentette ki Takács Szabolcs, európai uniós ügyekért felelős államtitkár a konzervatív brit győzelmet követően. De hasonló üzeneteket fogalmazott meg lengyel és szlovák kollégája is, vagyis úgy tűnik, Kelet-Európa nagyon is zokon venné, ha nem vándorolhatna a britekhez megélhetésért - számolt be az éleződő politikai feszültségről a Financial Times.

Európában általánosan jól fogadták a David Cameron vezette konzervatívok győzelmét Nagy-Britanniában, csakhogy eközben a kelet-európai országok már politikai harcara készülnek. Attól tartanak ugyanis, hogy a konzervatív brit vezetés alatt veszélybe kerülhet a polgáraik szabad munkavállalása a szigetországban.Nem nyúlhatnak hozzájuk! - jelentette ki Peter Javorèík, Szlovákia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés