Előfizetői tartalom

Idő előtt csengettek a görögök az IMF-nek, hogyan tovább?

Portfolio
Egy nappal a mai határnap előtt, már tegnap átutalta a Nemzetközi Valutaalapnak az esedékes hiteltartozást, mintegy 750 millió eurót Görögország, ami rövid távon enyhíti a görög állam fizetőképességével kapcsolatos nagyfokú befektetői és politikai döntéshozói aggodalmakat. Közben az is némileg kedvező, hogy az eurózóna pénzügyminiszteri csoportjának vezetője szerint ha a görögök részlegesen elkezdik megvalósítani a reformprogramot, akkor már részleges pénzügyi segítséget is kaphatnak ezért cserébe még "beragadt" hitelcsomagból.

Idő előtt lett pénz az IMF-törlesztésreMég tegnap kora este azt jelezte két névtelenséget kérő vezető görög pénzügyminisztériumi forrás a Reutersnek, hogy átutaltak mintegy 750 millió eurót az IMF-nek az esedékessé vált tőketartozásukból. Amint az alábbi táblázatból látszik: ezzel három hétre minimális nyugalom köszönthet a görög kincstárra, hiszen nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés