Előfizetői tartalom

Már nem érhette meg a görög dráma végkifejletét

Portfolio
Méltató cikkek sora jelenik meg a világ vezető gazdasági és pénzügyi lapjaiban a szombaton életének 87. évében elhunyt magyar származású Lámfalussy Sándorról. Az euró atyjának hívott neves közgazdászt az Európai Központi Bank elnöki tisztségével is megkeresték még annak 1998 nyári létrehozásakor, de 70 éves korára hivatkozva nem fogadta el; az EKB hétfői méltató szavai azonban nem maradtak el a magyar jegybank és a kormány méltatása mellett. Az viszont elmaradt Lámfalussy egyre romló egészségi állapota miatt, hogy az eurózónát öt éve aláásó görög válság végkifejletét még megérje, igaz 2013-as memoárjában ő maga vetette fel a görögök kilépését. Az eurózóna esetleges teljes felbomlását viszont olyan világméretű katasztrófának vetítette előre, amelyet szerinte minden erővel el kell kerülni.

Kapcsolódó cikkünk2015.05.11Elhunyt Lámfalussy SándorHatalmas karrier a szökés utánA méltató cikkek Lámfalussy magyarországi gyerekkora, Ausztrián keresztül Belgiumba szökése, majd tanulmányai és bankszakmai karrierje mellett hangsúlyosan foglalkoznak azzal, hogy előbb a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), majd a mai Európai Központi Bank elődének számító Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés