Előfizetői tartalom

Uniós alapelveket sérthet a magyar csodafegyver

MTI
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt, Magyarország pedig minden negyedik áfaforinttól. Az erre válaszul adott túlzott adminisztráció növelés azonban gátolja a gazdasági növekedést és csökkenti az adott ország vonzerejét - hívták fel a figyelmet adószakértők ma a XVII. Európai áfa konferencia kapcsán tartott budapesti sajtótájékoztatón. Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner szakértője arra mutatott rá, hogy Magyarország élen jár az áfacsalások elleni adminisztratív eszközök alkalmazásában, igaz az elektronikus árukövető rendszer, az ekáer uniós alapelveket, például a letelepedés szabadságát, vagy a szabad mozgás alapelvét sértheti.

Nálunk az áfa negyede hiányozhatHannes Gurtner, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, az Európai Bizottság mellett működő áfaszakértői csoport tagja elmondta: a konferencián részt vevő 26 ország áfaszakértői arra keresték a választ, hogyan lehet hatékonyan fellépni az áfacsalások ellen. Az Európai Unióban Hollandiában, Finnországban és Luxemburgban a legkisebb, 5...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés