Előfizetői tartalom

Leszorulhatott az európai dobogóról Magyarország

Portfolio
Az eddig közölt adatok alapján a második legmagasabb év/év alapú növekedést érte el Magyarország az első negyedévben az Európai Unió tagállamai közül, azonban jónéhány ország még nem közölte a friss számot, így a végére valószínűleg leszorul majd a dobogóról a magyar adat. A negyedév legnagyobb meglepetése egyelőre Románia, mely a tavaly év végi 2,7 százalék után 4,2 százalékos ugrást mutatott be az Eurostat adatai szerint.

Az Európai Unió 28 tagállamából szerdán 19 közölte az első negyedéves GDP-adatát, ezek közül a 3,1 százalékos magyar növekedés a második legmagasabb a 4,2 százalékos meglepően magas román adat után az Eurostat számításai szerint. Egy hajszállal sikerült megelőznünk Szlovákiát, mely 2,9 százalékos bővülést tudott felmutatni a tavalyi első negyedévhez képest. Jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés