Előfizetői tartalom

Lázár: már jövőre elkezdjük lehívni a paksi orosz hitelt

Portfolio
Tegnap reggel 9-től este 9-ig tartott a kormányülés, így sok döntés született, amelyek lendületes ismertetésével kezdődött a szokásos csütörtöki Kormányinfo nevű tájékoztató Lázár János és Giro-Szász András vezetésével. Kiderült, hogy az állami bürokráciacsökkentő gigacsomagból 300 intézkedést "azonnal" elkezd megvalósítani a kormány. Jövőre pedig jön a több személyi okmányt összevonó e-kártya. Elhangzott, hogy a jelenlegi paksi atomerőmű működését nemzetközi menedzserekre bízzák a költségkontroll miatt, a Paks2 nevű bővítési projekt pedig már jövőre elindul, így elkezdjük lehívni az orosz hitelt. Sőt az oroszoktól való politikai függés csökkentése érdekében már most vizsgálja a kormány a hitel előtörlesztésének lehetőségeit is. Kiderült, hogy új Duna-híd is épül a paksi beruházással összefüggésben Kalocsánál, a devizahiteles elszámolás miatt elégedetlenek pedig akár az Alkotmánybírósághoz is fordulhatnak. A Brüsszelnek most benyújtandó Vidékfejlesztési Operatív Program azt célozza, hogy az agrárpénzeket az eddigi 20% helyett 80%-ban a kisebb gazdaságok kapják meg. A reklámadó két kulcsával még mindig gondja van Brüsszelnek, így újra át kell azt dolgozni.

2015. május 14. 15:43 Megosztás Lázár: én vagyok a rossz zsaru Schmidt Mária, a Sorsok Háza projekt kapcsán ma egy cikkben úgy fogalmazott, hogy válságban lehet Lázár János (a projekt támogatása nem halad). Erre Lázár úgy reagált, hogy ő nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés