Előfizetői tartalom

Elég a huzavonából! - Így szorítják falhoz a görögöket?

Portfolio
Egy minap kiszivárgott görög miniszterelnöki levél jól rámutatott arra, hogy mennyire közel került az államcsődhöz Görögország a több hónapja a nemzetközi hitelezőkkel való, eddig eredménytelen egyeztetések nyomán - mutat rá saját információi alapján a Financial Times. A brit pénzügyi lap tudomása szerint a beragadt állapotból egyre többen úgy látják a kiutat, hogy ciprusi mintára összeállítanak egy kényszerdiktátumot a reformokról a görögöknek és ha ezt nem fogadják el - akár egy népszavazással megerősítve - akkor nem kapnak több pénzt és így kiszorulnak az eurózónából. Vannak azonban más forgatókönyvek is a friss információk alapján. Az biztos, hogy a tárgyalásokon résztvevők egyikének sincsenek könnyű döntései.

Annyira súlyos a görög államkincstár likviditási válsága, hogy Alekszis Ciprasz levelet írt Christine Lagardenak, az IMF vezetőjének, hogy az EU partnerek (az EKB azonnali finanszírozási) segítsége nélkül Görögország nem képes törleszteni az esedékes 750 millió eurós tartozását a nemzetközi szervezetnek. Ezt a levelet a múlt csütörtöki IMF igazgatótanácsi ülésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés