Előfizetői tartalom

Nem célszerű, mégis berendezkedtünk a közmunkára

Rigó Anita
A kormánynak nem célja hosszú távra berendezkedni a közfoglalkoztatásra, ugyanis az nem lenne célszerű, mégis a középtávú tervek alapján az elkövetkezendő négy évben 1500 milliárd forintot költhetünk erre a célra, csak jövőre 340 milliárdot. Az ok a kormány által áhított teljes foglalkoztatás elérése, ám tényleg a közfoglalkoztatás fogja megoldani a munkaerőpiac problémáit? Nem valószínű, de erre minden bizonnyal a kormány sem számít. Körbejártuk, hogyan is hat a közmunka a foglalkoztatásra, és hogy miért látjuk úgy, hogy akarva-akaratlanul is hosszú távon berendezkedhet rá az ország.

Fontos tényezővé vált a közmunkaMagyarországon a közmunkaprogramok a válság idején, 2009-2010 tájékán kezdtek el mind inkább felfutni, és a létszámbővülés azóta is tart. Az egységes közfoglalkoztatási rendszert - ami egységesítette a korábbi közcélú és közhasznú munkát, illetve a közmunkát - 2011 elejével indította be a kormány, és ettől kezdve egyre fontosabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái