Előfizetői tartalom

Túl kéne lőni az inflációt, hogy sínre kerüljünk

Portfolio
Legalább jövő év elejéig nem kéne kamatot emelnie a Fednek, de még azt követően is csak nagyon fokozatos ciklusba szabadna kezdeni - véli a kérdésben szavazó egyik amerikai jegybankár. Charles Evans, a Chicagói Fed elnöke úgy gondolja, hogy konkrétan túl kéne lőni az inflációt, hogy biztosított legyen annak az egészséges beindulása. A célérték elérése ugyanakkor szerinte még legalább három évig nem reális.

Túl régóta túl alacsonyan alakul az infláció az Egyesült Államokban, ami miatt most arra kéne törekedni, hogy azt a két százalékos célja fölé tornásszuk fel - véli Charles Evans, a Chicagói Fed elnöke. Ehhez pedig szerinte legalább jövő év elejéig nulla közelében kellene tartani az alapkamatot - számolt be szavairól a CNBC.Ahhoz, hogy kellően erős momentumot láthassunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés