Előfizetői tartalom

Kihúzhatják a nyarat a görögök csőd nélkül (2.)

Portfolio
A következő mintegy egy hétben megszülethet egy megállapodás a görögök nyári adósságtörlesztésének lehetővé tételéről, azaz augusztusig nem következne be államcsőd - lényegében ezt jelentette ki egy hétfő esti televíziós műsorban Janisz Varoufakisz görög pénzügyminiszter. Mindez abba az irányba mutat, amelyet tegnapi görög körképünk egyik forgatókönyveként jeleztünk: a reformok részleges végrehajtásáért cserébe az eurózóna és az IMF felől részleges hitelfolyósítást kaphatnak a görögök, így még hónapokig átevickélhetnek az igen nehéz pénzügyi perióduson. Közben a pénzügyi tárca vezetője cáfolta azt is, hogy nem terveznek új fizetőeszközt, ez "nincs a radarunkon".

Kapcsolódó cikkünk2015.05.18Elég a huzavonából! - Így szorítják falhoz a görögöket?A görög pénzügyminiszter jelzése szerint arra tettek javaslatot, hogy az eurózóna válságkezelő alapja fizesse ki az EKB felé azoknak a júliusban és augusztusban lejáró görög államkötvényeknek az ellenértékét, amelyeket a jegybank még a 2010-2011-es kötvényvásárlási programja keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés