Előfizetői tartalom

Megvannak a 2016-os költségvetés főbb kockázatai!

Portfolio
A szabad tartalékok eltörlésével 2,2% lehet jövőre a költségvetés hiánya szemben a kormány által kitűzött 2%-os hiánycéllal - állapították meg a Magyar Nemzeti Bank elemzői a 2016-os költségvetési törvényjavaslatról szóló elemzésükben. A csökkenő államadósság viszont még így is könnyedén összejöhet. A jegybankban úgy vélik, hogy a jövőre tervezett makrogazdasági pálya megalapozott, az infláció megítélésében azonban van eltérés.

Közel lehet a kormány a célhozA Magyar Nemzeti Bank ezúttal is elkészítette elemzését a parlamenti tárgyalás alatt és szavazás előtt álló jövő évi költségvetésről, segítve a Költségvetési Tanács munkáját. Ebben felidézik, hogy a kormány jövőre 2%-os hiánycélt tűzött ki az idei 2,4%-os GDP-arányos cél után.Az elemzők előrejelzése szerint az államháztartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés