Előfizetői tartalom

Évekig fuldokolhatunk az olajban

Portfolio
Piaci szakértők szerint évekig eláraszthatja olajjal a világot a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC), amennyiben a júniusi következő ülésükön nem változtatnak a kitermelési kvótákon. Ez egyébként jelenleg a legvalószínűbb kimenetel. A kartell már most is több olajat termel, mint amennyit korábban jeleztek, áprilisban a napi kitermelés közel 31 millió hordó volt - írja a Marketwatch.

Eláraszthatja olajjal a világot az OPECÉvekig eláraszthatja olajjal a világpiacot az OPEC, ha soron következő ülésükön nem változnak a kitermelési kvóták - többek között ezt a véleményt osztja a Kerr Trading International elnöke, David Kerr. A kartell mintegy 3 éve napi 30 millió hordós kitermelési kvótát tart fenn, az elemzők pedig azzal számolnak, hogy a június 5-i ülésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés