Előfizetői tartalom

Trafikügyben nyertek pert a magyar állam ellen Strasbourgban

MTI
Több magyar ügyben is döntött fellebbezési beadványokról a héten az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. A törvényszék szerdai tájékoztatásából kiderül: egy trafikügyes perben elutasították a kormány fellebbviteli kérelmet, aminek értelmében az államnak 21 ezer eurót, vagyis nagyjából 6,5 millió forint kártérítést kell fizetnie a panaszosnak.

Elutasította a bírói testület mind az állam, mind a panaszos, a soproni Vékony László fellebbezését abban az ügyben, amelyben januárban a bírák 21 ezer euró (közel 6,3 millió forint) kártérítést ítéltek meg, amiért a férfi családi vállalkozása bármilyen ellentételezés nélkül elveszítette dohánykereskedelmi engedélyét, ami miatt a vállalkozás nem sokkal később...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés