Előfizetői tartalom

Mekkora bajban leszünk, ha a görögök nem adják be a derekukat?

Portfolio
A cseh kötvények leginkább a német papírokkal mozognak együtt, míg a magyar és lengyel hozamok a francia kötvényekhez kötöttek inkább. Ha a görög helyzet tovább romlik, és emiatt az eurózóna perifériáján az olasz és spanyol hozamok emelkednek, akkor azt Közép-Kelet-Európa is megérezheti - olvasható a Societé Generale pénteki elemzésében.

A június kritikus hónap Görögország számára, mivel több mint 1,6 milliárd eurót kell visszafizetnie az IMF-nek- hangsúlyozzák a SocGen elemzői. Szerintük ugyan sürget a megegyezés, végleges és megnyugtató megoldás azonban nem várható október előtt, mivel ha sikerül is megállapodni, akkor még a görög parlamentnek és az uniós tagállamok törvényhozásainak is szentesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés