Előfizetői tartalom

Nyert, de elvesztette abszolút többségét a török kormánypárt

MTI
|
Portfolio
Bár a kormányon lévő iszlamista gyökerű konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nyerte a Törökországban vasárnap tartott parlamenti választásokat, meglepőnek mondható az eredmény 96%-os feldolgozottság mellett, mivel minden bizonnyal elveszíti több mint 12 éven át élvezett abszolút többségét. Az előzetes várakozások ugyanis arról szóltak, hogy kényelmesen biztosítja magának Erdogan pártja az abszolút többségét. Mivel az eddig kormányzó erő koalícióra kényszerül, ezért egyes vélemények szerint ez növeli a politikai instabilitást.

Nyert, de vesztett is a kormányzó pártA TASZSZ orosz hírügynökség ankarai tudósítója a szavazatok 96 százalékos feldolgozottsága után azt jelentette, hogy Recep Tayyip Erdogan államfő volt pártja a szavazatok 41,5 százalékát gyűjtötte be, vagyis 261 mandátumot szerzett az 550 fős törvényhozásban. Ez azt jelenti, hogy az AKP elveszíti abszolút többségét, így - mint elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés