Előfizetői tartalom

Gazprom: mi lépjünk, mert nem jutunk gázhoz (2.)

MTI
|
Portfolio
A Török Áramlat első ágának megépítése biztosan megtörténik, de a 2019 utáni orosz gázszállítások ügyében gyorsan kell lépni, mert nem lesz veze3ték, amin keresztül el lehet juttatni a gázt Európába - többek között ezt hangsúlyozta egy mai moszkvai tájékoztató keretében Alekszandr Medvegyev. A Gazprom vezérigazgató-helyettese azt mondta: a tervek szerint a Magyarországon is átmenő Eastring nevű vezetékkel még csak ismerkednek, az Európai Bizottság által is támogatott déli gázfolyosó nevű vezetékkel kapcsolatban pedig kételyeit fejezte ki. Mivel az oroszok 2019 után az ukránokon keresztül biztosan nem akarnak gázt szállítani, így az előttünk álló évek egyik legfontosabb kérdése, hogy az orosz gáz hogyan jut el Európába.

Az első szakasz biztosan megépülAlekszandr Medvegyev határozottan kijelentette, hogy megépül a Török Áramlat első ága, ennek nincs semmilyen kockázata. Biztos benne, hogy június végéig aláírják a beruházási megállapodást a Botas török céggel, az árakról már megegyeztek. Részleteket nem árult el. A szakember így válaszolt arra a kérdésre, mikorra várható a vezetékrendszerről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés