Előfizetői tartalom

Az IMF felfüggesztette a tárgyalásokat a görögökkel

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap felfüggesztette a technikai megbeszéléseit a görögökkel, mert túl sok akadályt láttak a megegyezésük előtt. Elmondásuk szerint "jelentős különbségek" látszanak és ezért "nagyon messze van" egy megállapodás. Ma délután létrejött Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Alekszis Ciprasz görög kormányfő között Brüsszelben a találkozó, amelyet Juncker szóvivője barátságos légkörűnek mondott, de egyúttal figyelmeztetett, hogy ez volt az utolsó kísérlet a megegyezésre és nem sikerült áttörést elérni. Ezek az üzenetek jól mutatják, hogy mennyire kiélezett a helyzet a görög ügyben, az európai részvénypiacok pedig igen élesen reagáltak a friss fejleményekre.

Újabb kedvezőtlen fordulatot vett a görög megállapodás tragikomikus sorozata. Az IMF, mint az ország egyik meghatározó hitelezője úgy látja, hogy túl sok ponton nincs egyetértés közöttük. Különösen a nyugdíjakkal, illetve az adókkal kapcsolatos finanszírozási kérdésekben akadtak jelentős nézeteltérések - jelentette a Reuters az IMF-re hivatkozva. Az IMF szóvivője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés