Előfizetői tartalom

Ezért ilyen elképesztően bátrak a görögök!

Portfolio
Az EU-Latin-Amerika csúcsra Brüsszelbe sereglett vezetők szerdán egész nap bújócskát játszottak, végül este sor került az előre beharangozott megbeszélésre Alekszisz Ciprasz görög kormányfő és Angela Merkel német kancellár, illetve Francois Hollande francia köztársasági elnök között. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint viszont nem volt értelme a találkozónak, mivel a görögök nem tettek érdemi engedményt. Arról, hogy miért ilyen bátrak a görögök az államcsőd szélén az EU-s tárgyalókkal, Hans-Werner Sinn osztotta meg véleményét tegnap. A német Ifo gazdaságkutató elnöke szerint a négy forgatókönyv közül végül a görögök államadósságának részleges leírása és az eurózónából való kilépése lehetne a megoldás - foglalja össze a helyzetet a Bruxinfo.

Nem elég az újabb görög reformlistaA nemzetközi intézmények az Európai Bizottsággal az élen kerek-perec elutasították a legújabb görög ajánlatot, elégtelennek nevezve a benne foglalt reformokat - mutat rá a brüsszeli lap. A hitelezőknek napról-napra fogy a türelme az athéni kormánnyal szemben, amely magabiztosan azt hiszi, hogy a másik fél fog először pislogni. Egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés