Előfizetői tartalom

Leminősítették a görögöket

Portfolio
Leminősítette Görögország adósságát az eddigi "CCC+" kategóriából a CCC kategóriába. A hitelminősítő azzal indokolta döntését, hogy Athén előbb fizetné ki a nyugdíjakat és egyéb kötelezettségeit, mint az IMF felé fennálló tartozását. Az S&P nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a görög kormány tőkekorlátozást vezet be és az euróval párhuzamos devizát vezet be.

Az S&P már közleménye elején kiemeli, hogy Görögország múlt pénteken elhalasztotta a Nemzetközi Valutaalap felé fennálló kötelezettség teljesítését.Ez alapján úgy tűnik, hogy a görög kormány a nyugdíjkiadások és egyéb belföldi kiadások teljesítését előbbre sorolja az ütemezett adósságszolgálati kiadásoknál.Alapvetően erre hivatkozva döntött úgy a hitelminősítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés