Előfizetői tartalom

Itt a Fed legújabb döntése!

Portfolio
Az amerikai jegybank ma a várakozásoknak megfelelően nem nyúlt hozzá az irányadó rátájához, így az továbbra is 0-0,25 százalék közötti sávban marad. A jegybanki iránymutatás lényegében nem változott: további fellendülést várnak a munkaerőpiacon, de fontos megjegyezni, hogy a döntéshozók túlnyomó többsége még idén kamatot emelne. A jegybanki közleményből kiderült, hogy enyhén lassabb növekedésre számítanak a jegybankárok 2015-ben, ami miatt lassabban emelkedő kamatpályával is kalkulálnak a jövőben - derül ki a friss negyedéves előrejelzéseikből. A tőkepiacok örültek a friss információknak, feltehetően leginkább a lassabb jövőbeli kamatpályának. Janet Yellen Fed-elnök sajtótájékoztatójáról szóló beszámolónkat az alábbi linken olvashatják el: 2015.06.17 20:52 Yellen: ne aggódjatok annyira az első emelés miatt!

Nem meglepetés a mai változatlan kamatdöntés, hiszen a Fed döntéshozói korábban már jelezték, az első negyedéves gazdasági gyengélkedés tükrében valószínűtlen (a korábban egyébként nagyon is esélyesnek tartott) júniusi kamatemelés. Így az amerikai alapkamat, a federal funds 0-0,25 százalék között sávban marad, ahol a válság óta tartózkodik. A jegybanki közleményben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái