Előfizetői tartalom

Külföldi címlapokra robbant be Magyarország

Portfolio
A legnagyobb külföldi hírcsatornák mind kiemelt helyen és vezető anyagban számolnak be a kormány szerdai döntéséről, melynek értelmében 175 kilométer hosszan a magyar-szerb határon 4 méteres kerítés épül az illegális bevándorlás megfékezése érdekében. A nemzetközi kommentárok felidézik a kommunista időszakot, amikor Kelet-Európát fizikai határok választották el a Nyugattól. Az ENSZ Menekültügyi Hivatala már el is ítélte az intézkedést.

A Financial Times cikkét azzal indítja, hogy a magyar állam 175 kilométer hosszú kerítést épít a szerbiai határa mentén, mert a kormány érvelése szerint ez megállíthatja a menekültáradatot, amely az Európai Unió külső határain jelentkezik. A 4 méteres fizikai határzár megépítésének terve azok után került elő, hogy az elmúlt 18 hónapban a magyar hatóságok jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés