Előfizetői tartalom

Ilyen is van: görögök tüntettek az eurózónáért

MTI
Több ezren tüntettek csütörtök este Athén központjában, a parlament épülete előtt, aggódva a Ciprasz-kormánynak a nemzetközi hitelezőkkel folytatott tárgyalásokon követett stratégiája miatt, ami akár az euróövezetből való kényszerű kiváláshoz is elvezethet. A tüntetők azt követelték, hogy Görögország őrizze meg az eurót mint fizetőeszközt.

A mintegy 6-7 ezer fős tömeg az "Európában maradunk" jelszót skandálta. A tüntetők nagyjából annyian voltak, mint előző nap egy másik megmozdulás résztvevői: akkor Ciprasz hívei vonultak fel, hogy a kormány politikáját támogassák.A legtöbb ember, akit itt lát, még soha nem vett részt tüntetéseken. De mi vagyunk a csendes többség, s nem akarjuk, hogy azok győzzenek, akik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés