Előfizetői tartalom

Mégis lehet közmunkás, aki közös megegyezéssel távozik

Portfolio
Szűkítené a közmunkából kizárhatók körét a kormány, ugyanis a közös megegyezéssel távozók is bekerülhetnének a rendszerbe, és a járási munkaügyi szervezetekre bízná az állásvesztés okainak ellenőrzését - többek között ezt tartalmazza az a módosító javaslat, amelyet Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és szakképzésért felelős államtitkára két másik fideszes képviselővel közösen tegnap terjesztett be a parlamentnek.

A Napi Gazdaság által közölt összegzés szerint összességében a módosító javaslatok életszerűbbé tennék a rendszert és lényegében kevesebb közmunkást lehetne kizárni a rendszerből. Az eredeti verzió szerint ugyanis kizárták volna a közmunkából azokat, akik a felajánlott idénymunkát visszautasítják, illetve a közös megegyezéssel távozókat, és a munkáltató azonnali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés