Előfizetői tartalom

A közép- és kelet-európai országoknak fájna leginkább a görög kilépés

Portfolio
Bár az eurózónás periféria országok kötvényhozamai is szemmel láthatóan emelkedtek, amióta a görög kilépés egyre közelebbinek tűnik, a földrajzilag közelebb elhelyezkedő közép- és kelet-európai országok - köztük Magyaroszág - lehetnek azok, amelyek igazán megszenvednék Görögország távozását az euróövezetből - írja a Financial Times a svájci UBS bank elemzőinek jelentésére hivatkozva.

Az elemzők szerint egy rendezetlen görög kilépés az eurózónából a kelet-európai devizák 20 százalékos leértékelődéséhez is vezethetne a dollárral szemben, és megfertőzné az egész feltörekvő piacot. A görög kilépés esetén a növekvő nyugtalanság az eurózónában hamar lerombolná a befektetői hangulatot, így nyomás alá kerülnek a feltörekvő piaci eszközök is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés