Előfizetői tartalom

Itt a paksi hatástanulmány: megdöbbentő részletek derültek ki

Portfolio
Vannak tanulmányok Paks 2-ről, de nem véletlenül titkosak - állítja Jávor Benedek, aki nem ismertetett forrásból hozzájutott néhány dokumentumhoz. Az egyik anyag egy MVM-es belső feljegyzés, amely az "aktualizált megvalósíthatósági tanulmányt" véleményezi, két másik dokumentum akadémiai körökben készült hatáselemzéseket tartalmaz, míg a harmadik elemzés az új atomerőmű rendszerbe illeszthetőségéről szól - írja blogján a politikus. Az oldalon megtekinthető dokumentumok szerint például az egyik tanulmány elemi hibákat, hiányosságokat tartalmaz és idejétmúlt előfeltevésekből indul ki, míg rendszerbe illeszthetőségről azt írják: Paks2 jórészt Paks1-et fogja kiszorítani a termelésből, ezáltal súlyos veszteségbe fordítja majd a jelenlegi erőművet.

Jávor Benedek három különböző dokumentumot osztott meg honlapján. Ebből az első a Javaslatok az új atomerőmű blokkok aktualizált megvalósíthatósági tanulmányához címet viseli, és ebben többek között ilyen kijelentések szerepelnek: olyan korábbi anyagból származó megállapítások maradtak a tanulmányban, amelyek ma már nem feltétlenül érvényesek, javasoljuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés