Előfizetői tartalom

Megtudtuk: innen lesz pénz a kerítésre (2.)

Portfolio
Egyelőre nincsenek konkrét számok arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerül a fizikai határzár költsége, a sajtóban megjelent, több tízmilliárd forintról szóló számokat sem tudom cáfolni - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérbeszélgetésén Banai Péter államtitkár. Orbán Gábor az eseményen arról beszélt, hogy az Erste-részesedés állami megvételében csúszás van, de ez inkább előnyös. Arról is beszélt, hogy lesz-e jövőre devizakötvény-kibocsátás.

KerítésAzt ugyanakkor részletezte, hogy az általános tartalék rendelkezésre áll fedezetként. A 100 milliárd forintos összegből eddig a kormány 39 milliárd forintot csoportosított át, a szabályok szerint 40%-a köthető le az első félévben. A második félévben még rendelkezésre áll a forrás - mutatott rá Banai. A maradványfelhasználásból plusz forrásokat biztosíthat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés