Előfizetői tartalom

Húsz havi mélyponton a magyar fogyasztói várakozások

Portfolio
Az üzleti várakozások idei csúcsukra, míg a fogyasztói várakozások ez évi, sőt húszhónapos mélypontjukra kerültek júniusban - derül ki a GKI által, az EU támogatásával végzett friss felmérésből. Némi hullámzás mellett ugyan, de elmondható, hogy a GKI-Erste konjunktúra-index értéke már fél éve stagnálást mutat, ugyanakkor szintje továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz.

Júniusban az üzleti szférán belül - a májusban nagyon derűlátóvá vált szolgáltató cégek kivételével - minden ágazat érezhetően optimistább lett. Az építőipar kivételével mindenhol valamivel több volt a javulásra, mint a romlásra számító vállalat. Az iparban a májusi pesszimizmust júniusban derűlátás követte: kedvezőbb lett az elmúlt időszaki és a várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés