Előfizetői tartalom

Visszautasítottuk az amerikai nehézfegyverek idetelepítését? (2.)

MTI
|
Portfolio
Észtország, Lettország és Litvánia mellett Lengyelország, Románia és Bulgária is beleegyezett abba, hogy tankokat, tüzérségi fegyvereket és más katonai felszerelést is ide telepítsen az Egyesült Államok - közölte kedden Ashton Carter amerikai védelmi miniszter egy észtországi konferencián. Bár a közelmúltban még Magyarország is felkerült azok listájára, hova az amerikaiak nerhézfegyvereket telepíthetnek, most nincs rajta. Közben az oroszok bejelentették, hogy nem fél, hanem egy teljes évvel hosszabbítják meg a magyar élelmiszereket is érintő behozatali szankciós intézkedéscsomagjukat.

A Napi Gazdaság emlékeztet arra, hogy a közelmúltbeli cikkben a New York Times hazánkról is úgy írt, mint ahová a Pentagon nehézfegyverzetet telepítene, most viszont Ashton Carter nem tett rólunk említést. A mai bejelentés szerint a kelet-európai országok összesen mintegy 250 páncélosra, Bradley harckocsira és önjáró lövegre számíthatnak, amelyek Ashton Carter szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés