Előfizetői tartalom

A legtöbb magyarnak álom a külföldi nyaralás

Portfolio
Két éve nyáron a magyarok 31,2 millió vendégéjszakát töltöttek el a különböző szálláshelyeken, a teljes éves mennyiség több mint felét a június és szeptember közti időszakban regisztrálták - derül ki az Eurostat csütörtökön közölt adataiból. A statisztika szerint a nyaraló magyarok közel kétharmada csak az országon belül tud elutazni, így irigyelhetjük például a szlovákokat, ahol az érintettek kétharmada külföldön tud pihenni.

Az Eurostat adatai szerint 2013 nyarán az Erópai Unió állampolgárai 3,2 milliárd vendégéjszakát töltöttek el valahol, ennek 60,6 százaléka belföldi nyaralás volt, 39,4 százalék pedig külföldi. A legtöbbet természetesen a nagy országok állampolgárai töltötték el pihenéssel, a franciák 655,8 millió vendégéjszakával vezetnek, mögöttük pedig a németek állnak 607,5...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés