Előfizetői tartalom

Az EKB segít a görög bankoknak! - Hétfőn kinyithatnak

Portfolio
A görög parlament meggyőző többséggel, ám több Sziriza-ellenszavazattal elfogadta a nemzetközi megállapodást és az első reformintézkedéseket. Mostantól az euróövezet parlamentjein a sor. A szerdai éjszakai parlamenti szavazás úgy tűnik, meg is hozta első eredményeit, legalábbis az európai partnerek reakciói alapján. A görögök csütörtök délután több jó hírnek is örülhettek.Fontosabb részletek Az Európai Központi Bank csütörtök délután arról döntött, hogy megemeli a görög bankrendszernek nyújtott sürgősségi likviditási keretet, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került bankokat. Arról is érkeztek hírek, hogy sikerült megállapodni a Görögországnak nyújtott áthidaló kölcsönről, amire a hétfői adósságtörlesztés miatt van szüksége Athénnak sürgősen. A finn parlament felhatalmazást adott arra, hogy az ország pénzügyminisztere megkezdje a tárgyalásokat a harmadik görög mentőcsomagról (a francia törvényhozás szerdán ezt meg is tette, a németek pénteken szavaznak). Az eurócsoport a telefonos konferenciát követően közleményben üdvözölte a görög parlamenti döntést, a testület alapvetően készen áll a 3 éves ESM-hitel biztosítására Görögországnak.

2015. július 16. 21:19 Megosztás Ez lesz a megszavazott csomag hatása A görög parlament által szerda éjjel elfogadott intézkedések hatására 2016 végéig négymilliárd eurós pluszbevételre tesz szert a költségvetés, de egyúttal jelentősen emelkednek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés