Előfizetői tartalom

Újabb mélységbe vághatja az alapkamatot az MNB

Portfolio
A Portfolio által megkérdezett elemzők egységesen arra számítanak, hogy a magyar jegybank Monetáris Tanácsa holnap további 10 bázisponttal csökkenti az irányadó ráta szintjét, ami így az 1,4 százalékos rekord alacsony szintre csökkenhet. A korábbi várakozásokkal ellentétben június helyett már augusztus-szeptemberre becsülik a kamatcsökkentési ciklus alját az elemzők, amivel párhuzamosan az év végi kamatvárakozások is tovább mérséklődtek.

Update: mint ma kiderült, Balog Ádám, az MNB alelnöke szerdai hatállyal lemondott minden jegybanki tisztségéről, így holnap dönthet utoljára a Monetáris Tanács tagjaként az irányadó rátáról. Erről bővebben itt olvashat:Kapcsolódó cikkünk2015.07.20Távozik az MNB alelnökeA Portfolio felmérésében részt vevő elemzők egytől egyig arra számítanak, hogy a Monetáris Tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés