Előfizetői tartalom

Matolcsy: Vége a kamatvágásoknak!

Portfolio
Véget ért a jegybank második kamatcsökkentési ciklusa is - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök a döntést követő sajtótájékoztatón. Ezzel tehát a korábbi 24 után további 5 vágással, 1,35 százalékra került a magyar alapkamat. A kamatdöntési közlemény szerint ez azért következett be, mert az irányadó ráta elért "arra a szintre, ami az inflációs cél középtávú elérését és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzését biztosítja." Matolcsy és a közlemény is hangsúlyozta, hogy hosszú ideig az 1,35%-os szinten szeretné hagyni az alapkamatot az MNB. Ma kiderült, hogy Orbán Viktor kormányfő Nagy Mártont jelöli az MNB alelnöki posztjára, amelyről tegnap mondott le Balog Ádám, hogy az idén már várhatóan nulla közeli eredményt produkáló MKB elnök-vezérigazgatói posztját töltse be. Az MNB ma újra jelezte, hogy az autóhitelesekkel is kezdeni kell valamit, a forintosítás levezényléséhez szükséges eurómennyiség pedig már rendelkezésre áll.

2015. július 21. 17:35 Így indokolja az utolsó vágást az MNB Egy hónappal azután, hogy friss inflációs előrejelzést tett közzé a jegybank, ma a Monetáris Tanács még egy utolsót vágott az alapkamaton, majd azt jelezte, hogy az irányadó ráta elért "arra a szintre, ami az inflációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái