Gazdaság

Rogán megvédte Vida Ildikót

MTI
Rogán Antal szerint rendszer lehet a korai költségvetésből. A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, a déli határon nincs jobb megoldás a kerítésnél. Védelmébe vette az adóhatóság éléről távozó Vida Ildikót, és arról is beszélt, hogy egyszerűbb ügyintézésre van szükség az adóhivatalnál.
A kormánypárt frakcióvezetője közölte, hogy 2017-ben és 2018-ban is - a mostanihoz hasonlóan - már az év közepén el akarják fogadtatni a költségvetést az Országgyűléssel, mert ez segítené a kiszámíthatóságot a gazdasági élet szereplői számára.

Elégedetten szólt a lap pénteki számában megjelent interjúban a gazdaság növekedéséről, és megjegyezte, hogy míg az országnak 2010 előtt 1,8 millió adófizetője volt, jelenleg több mint négymillióan dolgoznak és a négy-öt évvel ezelőtti állapothoz képest többen is adóznak. A különadókra kitérve közölte, azokat "lehet mérsékelni, átalakítani, de új közteherviselés nélkül nincs adócsökkentés".

A határzárral kapcsolatban azt mondta: a tendencia folytatódása esetén akár a két-háromszázezret is elérheti az illegális határátlépők száma, ezért különösen indokolt, hogy novemberre átadják a szerb-magyar határon a kerítést. Hozzáfűzte, hogy személyesen nem tud jobb megoldást a helyzetre. Emlékeztetett arra, hogy február elején a kormány még bízott az uniós megoldásban, de mivel ilyen nem született, lépéskényszerbe került az ország, hogy megvédje saját és az Európai Unió határait.

A frakcióvezető védelmébe vette az adóhivatal éléről távozó Vida Ildikót, de kijelentette, hogy egyszerűbb ügyintézésre van szükség, csökkenteni kell a bürokráciát az adóigazgatásban.
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nemet autoipar autogyartas