Előfizetői tartalom

Megmenekül a Corvinus Egyetem: hála az MNB-nek?

Portfolio
A Budapesti Corvinus Egyetem fellélegezhet, a közgazdaságtudományi képzés a társadalom- és gazdálkodástudományi karral együtt megmarad, nem olvasztják be sem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetembe, sem más intézménybe - értesült kormányzati forrásból a Figyelő. Ugyanakkor a lap úgy tudja, ez nagy részben annak a jegybank és a Corvinus által nemrég aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhető, amelynek eredményeként nemsokára 50-60 jegybanki munkatárs - köztük Matolcsy György elnök - érkezhet az MNB-ből az egyetemre, hogy előadásokat és kurzusokat tartson.

A Corvinus pesti karai megmaradnakA pesti karok bár megmaradnak, azokon belül intézményeket, szakokat, képzéseket csoportosíthatnak át. Más lesz a helyzet viszont az egyetem budai karai esetében, azok ugyanis elképzelhető, hogy a Szent István Egyetemhez kerülnek át.BCE-KTK MNB TanszékAz MNB elnöke egyébként éppen 10 napja kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Corvinus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés