Előfizetői tartalom

Ez a két ábra mutatja Magyarország kiábrándító helyzetét

Portfolio
Tovább növekedhet a világ népessége 2050-ig, kivéve Európában, az öreg kontinens ugyanis népességfogyást fog elszenvedni - olvasható ki az ENSZ szakértőinek legfrissebb előrevetítéséből. Az anyagban több helyen is megtaláljuk Magyarországot, bizonyos esetekben sajnos "előkelő" helyeken. Ezt mutatjuk be most két sokatmondó táblázat segítségével.

Július végén frissítette az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztályának (DESA) népesedési divíziója a világ népességére vonatkozó átfogó előrejelzését. A jelentés főbb megállapításai is érdekesek, például: A Föld jelenlegi 7,3 milliárdos népessége 2030-ra 8,5 milliárdra, 2050-re 9,7 milliárdra, 2100-ra pedig 11,2 milliárdra növekedhet. A 2015-2050 közötti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés