Előfizetői tartalom

Itt az eurózóna másik fekete báránya: mi történt Finnországgal?

Portfolio
Az utóbbi években mindenki Görögországgal volt elfoglalva az eurózónán belül, miközben ha jobban körülnézünk, máshol is akadnak gondok a közös valutát használó övezetben. A csendes kisbeteg Finnország, ami a Nokia térvesztésének, a faipari kereslet csökkenésének és a legfőbb exportpartner, az orosz gazdaság recessziójának köszönhetően maga is válságba került. Bár sokan állítják, hogy az euró a ludas, a problémák valójából mélyebbről erednek.

Válság vanEgyre több finnt aggaszt az egyre csak mélyülő válság, melynek közepette a munkanélküliségi ráta a 15 éves csúcsnak számító 10 százalékra emelkedett. Bár az még mindig alacsonyabb, mint az eurózóna átlaga, az utóbbi legalább csökkenő trendet mutat. Mindeközben a gazdaság tavaly lényegében stagnált, míg előtte két évig zsugorodást mutatott. De mi vezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés