Előfizetői tartalom

Patthelyzet Japánban? - Visszaesett a gazdaság

Portfolio
A várt 1,9% helyett 1,6%-kal esett évesítve a második negyedévben a japán gazdaság, amelyet elsősorban a lakossági fogyasztás vártnak (0,4%) duplájával történt visszaesése húzott le. Közben a kínai lassulást is visszatükrözve az export szintén gyengélkedett, miközben a jen 12 éves mélypont körül mozog a dollárral szemben.

Éppen ez - azaz a jegybank által pénznyomtatással elgyengített jen - okozza az egyik legnagyobb fejtörést a szigetországban: a gyenge jen ugyanis az import drágításán keresztül feltornássza az élelmiszer- és üzemanyag árakat, ami visszafogja a lakossági fogyasztást.A japán gazdaság 2014 harmadik negyedéve óta nem esett, a fogyasztás pedig 2014 második negyedéve óta, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés