Előfizetői tartalom

Halvány áremelkedést könyvelhetett el az USA júliusban

Portfolio
Júliusban mindössze 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a megelőző hónaphoz képest az Egyesült Államokban, ami elmarad az elemzők által várt 0,2 százaléktól. Bár az energia és az élelmiszerek ára csak minimálisan növekedett, a lakhatási költségek növekedése azt mutatja, hogy az inflációs nyomás elég stabilnak bizonyul ahhoz, hogy az idei kamatemelési várakozásokat tovább fűtse.

A júniusi 0,3 százalékos havi áremelkedés után júliusban csupán 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az USA-ban, ám az árak így is immáron 6 hónapja emelkedést mutatnak. Éves szinten az infláció 0,2 százalékot tett ki. A maginfláció, ami nem tartalmazza az élelmiszerek és az energia árát, 0,1 százalékkal emelkedett a múlt havi 0,2 százalék után. A bérleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés