Előfizetői tartalom

Nyár végére sokat javult a magyar fogyasztói hangulat

Portfolio
A nyár első két hónapjához képest augusztusban számottevően javult a magyar fogyasztói hangulat, amivel párhuzamosan a GKI-Erste konjunktúra-index értéke idei csúcsára ért - derült ki a GKI által, az EU támogatásával végzett friss felmérésből. A vállalatok kilátásai lényegében az elmúlt két hónaphoz hasonló kedvező hangulatról árulkodnak.

Augusztusban az üzleti szférán belül az építőipari cégek érezhetően optimistábbá váltak. A másik három ágazatban csak kisebb elmozdulások voltak regisztrálhatók: az iparban pozitív, a kereskedelemben és a szolgáltatások terén enyhén negatív változás következett be. Az iparban a júliusi enyhe visszaesés korrigálódott, a várakozások lényegében visszatértek a júniusi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés