Előfizetői tartalom

Nyolc ok, amiért nem kell most félni Ázsiától

Portfolio
Az elmúlt napokban a feltörekvő piacok szabadesésben voltak, a devizák is jelentősen gyengültek, a részvénypiacokon és a nyersanyagoknál is megmutatkozott a hatás. A helyzet sokakban már az 1997-98-as ázsiai válságot idézi fel. A CNBC azonban a Morgan Stanley friss elemzését idézi, mely szerint több ok is arra utal, hogy nem kell hasonló összeomlástól tartani.

Az amerikai bank szakemberei szerint az alábbi fontos különbségek vannak a kilencvenes évek végéhez képest: Az elmúlt években a feltörekvő piacokon felépült adósságtömeg nagyobb része belső adósság, a külső szereplők csak kisebb szerepet játszottak. Ráadásul a külső adósság jelentős hányada is nemzeti devizában épült fel és az állami intézményeket érintette....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés