Előfizetői tartalom

ENSZ: egyszerűsíteni kell a regisztrációs eljárást Magyarországon

MTI
Egyszerűbb regisztrációs eljárásra, megfelelő ellátásra van szükségük azoknak, akik nemzetközi védelmet keresve érkeznek Magyarországra - mondta Vincent Cochetel, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) európai elnökségének igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Szerinte a magyar hatóságok a nehéz körülmények ellenére jó munkát végeznek. Ezzel szemben Babar Baloch, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szóvivője ma inkább aggodalmát fejezte ki a magyar-szerb határon kialakult helyzettel kapcsolatban.

A tisztviselő kiemelte: azt kérik a magyar hatóságoktól, tegyék könnyebbé a regisztrációs eljárást és engedjék a humanitárius szervezeteknek, hogy segítsenek a határ közeli gyűjtőpontokon lévőknek, illetve javítsák a menedékkérők fogadásának körülményeit. Azt is szeretnék, ha a nemrégiben elfogadott új jogszabályokat az uniós és a nemzetközi joggal összhangban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés