Előfizetői tartalom

Óriási bajban az ENSZ segélyszervezetei a menekültválság közepette

Portfolio
Lehetetlen lesz orvosolni a kárt, amit a humanitárius segélyszervezetek bevételeinek 10 százalékos visszaesése okoz idén - mondta António Guterres, az ENSZ év végén távozó menekültügyi főbiztosa a Guardiannek. A forráshiány miatt a világban több helyen csökkenteni kellett az élelmiszer-fejadagokat és egészségügyi központokat kellett bezárni, miközben az érintettek száma a konfliktusban érintett országokban uralkodó, egyre romló körülmények miatt folyamatosan nő. Guterres azt szeretné, ha a finanszírozási rendszer gyorsan átalakításra kerülne, és a békefenntartó műveletekhez hasonlóan a legfontosabb válsághelyzeteket is megállapított hozzájárulásokból finanszíroznák a tagállamok.

Nem képesek ellátni a feladatukat, sokan ezért is jönnek EurópábaAz ENSZ humanitárius szervezetei a csőd szélére kerültek és nem képesek több millió ember alapvető szükségleteit ellátni a menekültválság méretei miatt a Közel-Keleten, Afrikában és Európában - mondták magas rangú ENSZ dolgozók a Guardiannek. A Libanonban és Jordániában egyre inkább romló körülmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés