Előfizetői tartalom

Egyetemista bevándorlókat akar a kormány

Portfolio
A következő 2-3 évben 35-40 milliárd forintból fejlesztenék az orvos- és egészségtudományi képzést Magyarországon, hogy azt még vonzóbbá tegyék a külföldi hallgatók számára - írja a Magyar Idők. A lap birtokába került munkaanyag úgy számol, hogy így 2020-ra akár a mostani 9 ezerről 11 ezer főre is emelkedhet a hazánkban tanuló fizetős orvostanhallgatók száma.

A tandíj egy tanévre 8 és 17 ezer dollár között mozog, attól függően, hogy a hallgató melyik egyetemre jár a négy közül és milyen szakra jár - írja a nemrég átkeresztelt hírportál. Palkovics László felsőoktatási államtitkár a lapnak elmondta: várhatóan októberben kerül a kormány elé az orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézmények fejlesztésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés