Előfizetői tartalom

Tényleg összeomlik a nyugdíjrendszer?

Portfolio
A magyar nyugdíjrendszer helyzetéről és a férfiak negyven év munkaviszonya utáni lehetséges nyugdíjáról (Férfi40) rendezett szerdán konferenciát az Együtt szakpolitikai alapítványa, a Váradi András Alapítvány. A rendezvényen szakértők és politikusok beszéltek a témáról, olyan jelzők hangzottak el a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mint "rémisztő", "felelőtlen" vagy "fenntarthatatlan". A többség szerint a kezdeményezett Férfi40 program csak tovább rontana a helyzeten, ugyan az anyagi fedezetet elő lehetne teremteni, de azt az összeget hasznosabban kellene elkölteni.

Nem bír el többet a magyar nyugdíjrendszerAki ma azt hiszi, hogy lehet még a nyugdíjrendszer közös karácsonyfájára néhány díszt aggatni, az téved - mondta a konferenciát megnyitó beszédében Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke. Szerinte a fő probléma, hogy a Férfi40 kezdeményező megint generációs ellentétek szításával tennék fenntarthatatlanabbá a rendszert.Lenne akár...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái