Előfizetői tartalom

Jövő héttől válsághelyzet: de mi változik?

Portfolio
A kormány törvénymódosításainak köszönhetően szeptember 15-től (keddtől) "új időszámítás" kezdődik a határvédelemmel és a menekültüggyel kapcsolatban Magyarországon. A legfontosabb, hogy ezentúl börtönbüntetést is kaphat az, aki a határzárat áthágva illegálisan lép be Magyarország területére, de a válsághelyzet kihirdetése miatt a rendőrség hatósági határozat nélkül is beléphet majd a lakásunkba, ha ott alapos gyanúval "illegális határátlépő" tartózkodik. A Figyelő szedte össze a közelgő változásokat.

Szabálysértés BűncselekményAz eddigi szabálysértés helyett bűncselekménynek minősül majd az, ha valaki a határzár illegális átlépésével lép be Magyarország területére. Ezt szabadságvesztéssel és kiutasítással is büntethetik.Válsághelyzetet hirdetnek kiA tömeges bevándorlás miatt válsághelyzetet hirdet ki a kormány maximum fél évre (ami meghosszabbítható).Válsághelyzetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés