Előfizetői tartalom

Magyarország uniós segítséget kér

MTI
|
BruxInfo
Magyarország az európai uniós polgári mechanizmuson keresztül kér segítséget a menekültválság kezeléséhez - közölte pénteken Mina Andreeva, az Európai Bizottság szóvivője. Donald Tusk rendkívüli EU-csúcsot hívhat össze, ha hétfőn a belügyminiszterek nem tudnak megállapodni a Bizottság új menekültügyi javaslatairól. Közben Szijjártó Péter közölte: akár 400-500 ezerre is nőhet a Magyarországra érkező menekültek száma. Orbán Viktor pedig ötpontos javaslattal fog előállni a kérdésben.

Bevetik az európai polgárvédelmi mechanizmust?Az európai polgárvédelmi mechanizmus aktiválására kérte a magyar kormány Brüsszelt - jelentették be az Európai Bizottság pénteki sajtótájékoztatóján. A testület szóvivője hozzátette, hogy a mechanizmus aktiválásával Budapest matracok, meleg takarók, sátrak és fűtő alkalmatosságok (például hősugárzók) szállítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés