Előfizetői tartalom

Mégsem akkora para, ami Görögországban van?

MTI
|
Portfolio
Kizárta a nagykoalíció lehetőségét a görögországi választások előtti utolsó tévévitán a felmérések szerint fej fej mellett álló baloldali Sziriza és a jobboldali Új Demokrácia (ND) vezetője, azonban mindketten azt ígérték, hogy hatalomra jutások esetén eleget tesznek az ország nemzetközi hitelezői által előírt feltételeknek, bár megpróbálják csökkenteni azok negatív társadalmi hatásait.

Az augusztusban egy pártján belüli lázadás miatt lemondott Alekszisz Ciprasz volt kormányfő a hétfői vitán azt mondta: vagy konzervatív, vagy baloldali kormánya lesz Görögországnak, a nagykoalíció "nem lenne természetes". Vangelisz Meimarakisz, a jelenleg az első számú görög ellenzéki pártnak számító ND elnöke bár nyitottnak mutatkozott arra, hogy az ország gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés